Tart |
Malzemeler:
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
200 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
İç malzemesi:
4 adet yeşil elma
1 tatlı kaşığı dolu dolu tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Önce iç malzememizi hazırlayalım. 4 adet yeşil elmamızı rendeleyelim ve bir tavaya alalım. Tarçın ve şekeri de ekleyip suyunu çekene kadar soteleyelim. Hamurumuz için soğuk tereyağını küp küp doğrayalım ve un ile karıştıralım. Parmak uçlarımızla un ve tereyağını bir birine yedirelim. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım ve buz dolabında 1 saat dinlendirelim. 1 saatin sonunda hamurumuzu alıp merdane ile açalım ve yağladığımız tart kalıbımıza güzelce yayıp, fazla hamurları kenarlarından alalım. Tartımızın her yerini, kabarmasını önlemek için çatal ile delelim. Daha sonra iç harcımızı yayalım. En son olarak da artan hamurumuzu, merdane ile tekrar açıp, şeritler keselim ve tartımızın üzerine resimdeki gibi dizip yumurta sarısı sürelim. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda, kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder