19 Kasım 2014 Çarşamba

Kıymalı Mini Pizza

Kıymalı Mini Pizza
Daha önce de tarifini paylaştığım klasik mayalı hamurdan yaptığım mini pizzayı paylaşmak istiyorum. Önceden bu hamurdan çiçek poğaça yapmıştım. Bu gün ise kıymalı mini pizza yaptım.

Malzemeler:
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
Yarım paket maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olacak.)

İç malzemesi:
250 gr. kıyma
1 baş kuru soğan
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Önce sütümüzü ve suyumuzu ılıştıralım. İçine maya ve şeker koyup, mayanın erimesini sağlayalım. Daha sonra, bir kaba önce 3 bardak unumuzu koyalım ve ortasını havuz yapıp diğer sıvıları katalım. (1 yumurtanın sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayıralım.) Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Unumuzu azar azar ekleyelim ki sert bir hamur olmasın. Yoğurduğumuz hamurumuzu 1 saat ılık bir yerde dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzu merdane ile açalım ve bir bardak yardımı ile yuvarlak kesip, ortasına elimizle bastıralım, diğer tarafta da bir soğanı rendeleyelim, kıymasını, tuzunu ve karabiberini de koyup yoğuralım. Hazırladığımız iç harçtan, yuvarlak kestiğimiz pizzaların ortasına 1 kaşık kadar koyalım ve 1 yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ katıp, karıştırıp, poğaçaların üzerlerine sürelim. Yarım saat daha tepsi mayası için bırakalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...

(Not: Kurabiye veya diğer hamur işlerini yaparken, unu daima azar azar koyalım. Çünkü evlerimizde kullandığımız bardak ölçüleri değişik olabiliyor.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder