10 Kasım 2014 Pazartesi

Çiçek Poğaça

Çiçek Poğaça
Çiçek Poğaça Yapılışı
Bugün sizlerle klasik mayalı bir hamur tarifi paylaşmak istiyorum: Bu tarif ile ister poğaça, ister pizza, isterseniz de simit yapabilirsiniz. Sizin anlayacağınız hayal dünyanızı kullanıp, istediğiniz şekilde yapabileceğiniz, klasik mayalı bir hamur bu.

Malzemeler:
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
Yarım paket maya
2 tatlı 
kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olacak.)

İç malzemesi:
Peynir
Maydanoz
Ayrica siz dilediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.

Yapılışı:
Önce sütümüzü ve suyumuzu ılıştıralım. İçine maya ve şeker koyup, mayanın erimesini sağlayalım. Daha sonra, bir kaba önce 3 bardak unumuzu koyalım ve ortasını havuz yapıp diğer sıvıları katalım. (1 yumurtanın sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayıralım.) Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Unumuzu azar azar ekleyelim ki sert bir hamur olmasın. Yoğurduğumuz hamurumuzu 1 saat ılık bir yerde dinlendirelim. Daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, resimdeki gibi şekil verip tepsiye koyalım, üzerlerine, 1 yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ katıp, karıştırıp, poğaçaların üzerlerine sürelim ve yarım saat daha tepsi mayası için bırakalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...

Not: Kurabiye veya diğer hamur işlerini yaparken unu daima azar azar koyalım. Çünkü evlerimizde kullandığımız bardak ölçüleri değişik olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder