Portakallı Pasta |
Portakallı Pasta |
PORTAKAL SOSLU PASTA
Malzemeler:
4 büyük boy yumurta
150 gr. toz şeker
60 gr. un
60 gr. mısır nişastası
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya veya 1 pk toz vanilya
Bir çimdik tuz.
Üzeri için:
3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 kaşık mısır nişastası
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
2 damla portakal rengi gıda boyası (siz isterseniz koymayabilirsiniz.)
1 su bardağı kremşanti
Yarım su bardağı süt
Pandispanya Yapılışı:
Kalıba yağlı kağıt serip, fırını 175 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Un ve nişastayı eleyin, yumurta aklarını ve sarılarını ayırın, yumurta aklarını bir çimdik tuz ile ve toz şekerin yarısıyla mikserinizle traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın. Başka bir kapta, yumurta sarılarını ve kalan şekeri homojen bir yapıya ulaşana kadar çırpın. Bir spatula yardımı ile beyazları ve akları katlayarak karıştırın. Bu işlemi yaparken sıvı vanilyayı da katın. Elediğiniz un ve nişasta karışımını üç seferde yumurta karışımına ekleyin. Katlar gibi söndürmeden karıştırın. (İşin püf noktası burası.) Karışımı kalıbınıza döküp 40 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yapıp kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Ben 24 cm kalıp kullandım. Siz kalıbınızın büyüklüğüne veya küçüklüğüne göre malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz.
Üzerinin sosunu yapmak için bir kabın içine sıktığınız portakal suyunu, nişastayı ve şekeri koyup pişirin (Gıda boyası katmak isterseniz bu arada 2 damla gıda boyası koyabilirsiniz.) ve soğumasını bekleyin. Diğer tarafta kremşantiyi süt ile çırpın ve soğumuş olan sosa ekleyip mikserle biraz daha karıştırın. Pandispanyayı kalıbınıza tekrar koyup üzerine sosu dökün ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Ben üzerine tart jölesi döküp krem şantiyle şekil yaptım; siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not: Yumurta akları ve sarılarını ayırırken dikkatli olun; aklarına sarılarından hiç bulaşmaması lazım, yoksa aklarınızı ne kadar çırparsanız çırpın kabarmazlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder