Sandviç Kek |
Kek için malzemeler:
2 büyük boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
65 gr tereyağı
100 gr labne peyniri
1,5 bardak pudra şekeri (Tatlı sevmiyorsanız şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz.)
Öncelikle kremamızı yapalım ki, kek pişene kadar kremamız dinlensin. Tereyağını, labne peynirini ve pudra şekerini bir kaba alalım, mikserle homojen bir kıvam alana kadar çırpalım. Hazırladığımız kremayı, buzdolabında kekimiz pişene kadar dinlendirelim. Yumurta ve şekeri öncelikle çırpalım. Sonra sıvı malzemeler, en son ise un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip, karışıma katıp çırpmaya devam edelim. Karışan kekimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dökelim ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim. İnce bir kekimiz olacak. Pişen kekimizi ortadan ikiye keselim, içine hazırladığımız kremamızı yayalım ve kekimizin kenarlarının düz olması için, kenarlarının kıtır kısmını bıçak yardımı ile keselim. Daha sonra kekten büyük kareler keselim, kestiğimiz kareleri tekrar çaprazlama üçgen biçiminde keselim. Kekimiz hazır!
Not: Bardak ile ölçü verdiğimde biraz tedirgin oluyorum. Çünkü herkesin evdeki bardakları aynı olmayabilir. Benim bardak ölçülerim standart bardaklardan. Yani çok büyük değiller. Bunu göz önüne alarak tariflerimi denerseniz sevinirim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder