22 Ekim 2014 Çarşamba

Truf Kurabiye

Truf Kurabiye
Görünüşüyle insanı mest eden truf kurabiye... Tarifte 1 tatlı kaşığı brendi kullanılmış, alternatif olarak da 2 tatlı kaşığı portakal suyu kullanılmış. Orijinal hali ile denemeyi çok isterdim ama evde brendi olmadığı için portakal suyu ile denedim. Orijinalini bilmem ama bu haliyle güzel miydi? Güzeldi...


TRUF KURABİYE

Malzemeler:
1 su bardağı un
25 gr kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
90 gr robotta ince çekilmiş toz şeker
25 gr tereyağı
1 adet hafif çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı kirazlı brendi veya 2 tatlı kaşığı portakal suyu
Yarım su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Pudra şekeri hariç bütün malzemeleri kabımıza alıp ele yapışmayan bir hamur yapalım. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarlayalım. Başka bir kaba pudra şekerini koyalım ve yuvarladığımız hamuru pudra şekerine iyice batıralım. Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizi 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder