20 Temmuz 2014 Pazar

Simit Poğaça

Simit Poğaça
MALZEMELER:
100 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta 
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Bir paket maya 
İçi için isteğinize göre beyaz peynir veya kaşar peyniri kullanabilirsiniz.

ÜZERİNE:
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
Bir paket susam

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri bir kaba alın ve yavaş yavaş karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru mayalanmak üzere, üzerini kapatıp ılık bir yere kaldırın. 1 saat mayalandırın. 
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak biçimde açın. İçine peyniri koyup, karşılıklı kenarları birleştirin. Bıçakla verev çizikler atın.
Bir kapta pekmezle suyu karıştırın. Hazırladığınız hamurları önce pekmezli suya batırın, sonra susama bulayın.
175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder