24 Temmuz 2014 Perşembe

Çilekli Parfe

Çilekli Parfe
ÇİLEKLİ PARFE

Malzemeler :
500 gr çilek
1 su bardağı süt
160 gr kremşanti
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süzme yoğurt (süzme yoğurt yoksa normal yoğurdun susuz bölümünden koyabilirsiniz)

Yapılışı :

Öncelikle çilekler yıkanıp saplarından ayrılır ve şekerle birliklte rondodan geçirilir. Diğer tarafta süt ile kremşanti, traşköpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır ve içine yoğurt ile çilek, şeker karışımı eklenip hepsi birlikte çırpılır. Elde edilen karışım, içini streç flim ile kapladığınız bir kek kalıbı veya borcama dökülür ve derin dondurucuda 1 gün bekletilir. Servis edeceğiniz zaman, kalıbı ters çevirip, streç flimi çıkarıp, üzerini ister çilek sos ile ister eritilmiş çikolata gezdirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bazı tarifler biraz hayal gücünüze bağlıdır, mesela bu tarifin içine isterseniz 2 kaşık kadar damla çikolata koyabilirsiniz veya 7-8 çileği minik minik doğrayıp karışıma katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder