25 Temmuz 2014 Cuma

Limonlu Cheesecake

Cheesecake
MUFFİN KALIBINDA LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ

Tabanı için:

100 gram Eti Burçak bisküvi
50 gram toz badem
1 çorba kaşığı bal
50 gram eritilmiş tereyağı

Malzemeler:

* 1 küçük paket labne peyniri (200 gr)
* 100 gr krem peynir (Pınar Beyaz kullandım) 
* 1 çay bardağı krema
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
* 1 çorba kaşığı un


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki peyniri, kremayı, şekeri, vanilyayı, limon kabuklarını karıştırma kabında mikserin düşük deviri ile çırpın. Karışıma yumurtayı kırın ve çırparak yedirin (çok da fazla çırpmayın). Limon suyunu ve unu da ekleyip, çırpın. Metal muffin kalıbını fırın tepsisine yerleştirin ve fırın tepsisinin içine bir parmak kadar su koyun. Muffin kağıtlarını muffin kalıplarına yerleştirin ve hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın. Kabarmadığı için kalıpları yarım parmak boşluk kalacak biçimde doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıbı salladığınızda cheesecake'ler hafifçe sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırının kapağını yarı açıp fırının içinde soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve mutlaka bir gün beklettikten sonra kağıtlarından ayırıp, dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder