12 Temmuz 2014 Cumartesi

Pastane Kurabiyesi

Pastane Kurabiyesi
KLASİK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

125 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapıp, yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra iki yağlı kağıdın arasında açıp kalıplarla kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri pembeleşmeyecek şekilde pişiriyoruz (yaklaşık 15 dk.), soğuduktan sonra dilediğimiz gibi, hayal gücümüzü kullanarak süslüyoruz. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder