13 Nisan 2015 Pazartesi

Muzlu Mus

Muzlu Mus
Muzlu Mus Dilim
Bu gün sizlerle görünüşü ve tadı mükemmel olan bir tarif paylaşmak istiyorum. Bu tarifi önce instagram'da hayatintakendisi.com adresinde gördüm ve mutlaka denemeliyim dedim. İyi ki de denemişim. Tarife bakıp çok uzun, ben yapamam demeyin, aşaması çok ama böyle bir lezzet için inanın değer!

MUZLU MUS

Kek malzemeleri:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı margarin
3/4 su bardağı un
160 gr bitter çikolata
1/2 çay kaşığı vanilya
1/4 çay kaşığı tuz

Muzlu Mus için malzemeler:
2 yemek kaşığı toz jelatin
10 yemek kaşığı su
400 ml krema
2 adet yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı muz püresi
100 gram şeker (1/2 su bardağı.)


Muz püresi ve muzlu jöle için malzemeler:
1 paket muzlu jöle 
1 su bardağı muz püresi
3-4 yemek kaşığı şeker

Üzerini süslemek için:
3-5 dilim muz

Yapılışı:
Öncelikle tereyağı ve çikolata kısık ateşte eritelim ve soğutalım. Diğer tarafta şekeri ve yumurtaları çırpalım ve çırpmaya devam ederek unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Tereyağı, çikolata karışımına vanilya ve tuzumuzu da ilave edelim ve 2-3 dakika daha çırpalım. Karışımı yağladığımız kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim ve soğumasını bekleyelim.

Muzlu mus için:
Bir kapta krema sertleşene kadar çırpalım. Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpalım. Bir tavaya şekeri ve 5 yemek kaşığı suyu alıp arada karıştırarak şekeri eritip, hafif kaynatana kadar ısıtalım. Kaynayan bu şurubu yumurta sarılarına azar azar ilave edip çırpalım. Bu karışımı da kremamıza ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. 

Kalan 5 yemek kaşığı suyumuzu kaynatıp bir bardak içerisine koyup jelatini de koyalım ve erimesini sağlayalım. Bu karışımı da kremaya ekleyelim ve çırpalım. 2-3 adet muzu blendırdan geçirip püre haline getirelim. Bu püreyi de krema karışımına ekleyip çırpalım. (Eğer yeterince kıvamlı olmadıysa buzdolabında biraz bekletebilirsiniz.) 

Kekimizi kalıptan çıkartmadan üzerine bu karışımı dökelim ve sertleşmesi için buzdolabına koyalım.

Muz püresi ve muzlu jöle için:
Son kat için 1-2 adet muzu şeker ile blendırdan geçirelim. Muz jölesini de paketteki gibi hazırlayalım. Hazırladığımız muz jölesinin yarısını muz püresi ile karıştırıp pastamızın üzerine dökelim. 10 dakika dolapta bekletelim. Daha sonra muz dilimleri ile süsleyip kalan jölemizi pastayı tamamen kaplayacak şekilde pastamızın üzerine dökelim. 
Dolapta en az 4-5 saat, mümkünse bir gün dinlendirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder