Limonlu Kurabiye |
LİMONLU KURABİYE
Malzemeler:
170 gram oda ısısında tereyağı. (Ben yarısını tereyağı yerine margarin kullandım.)
40 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı yeşil limon suyu
1 yemek kaşığı sıvı vanilya
250 gram + 2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Bir çimdik tuz
Üzeri için:
40 gr pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağı ve pudra şekerini mikser ile çırpalım. Limon suyu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Daha sonra un, nişasta ve tuz ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru, uzunlamasına yuvarlayalım ve streçe sarıp buzdolabına kaldıralım. 2-3 saat bekletelim. Acele işim var diyorsanız buzlukta 15 dakika bekletseniz de olur. Dolaptan çıkarttığımızda hamurumuz katı olacak ve biz de yumuşamadan hemen hamurumuzu 5 mm kalınlığında, yuvarlak olacak şekilde kesip tepsimize dizelim ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 13 dakika kadar pişirelim. Kurabiye pişerken dikkat edelim, çünkü kurabiyemizin rengi koyu olmayacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder