Kıymalı Börek |
Kıymalı Börek Yapılışı |
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket maya
1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak, akı hamurumuzun içine konulacak)
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gr kıyma
1 baş soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle süt ve suyu ılıklaştırıp içerisine şekeri ve mayayı da koyup 5 dakika bekletelim. Daha sonra yumurta sarısı haricindeki bütün malzemeleri birleştirip, yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu yarım saat bekletip merdane yardımı ile açalım ve geniş ağızlı bir bardak ile yuvarlaklar keselim. Diğer tarafta soğanı rendeleyip kıymayı, tuz ve karabiberi de karıştırıp iç harcını hazırlayalım. Hazırladığımız iç harçtan yuvarlak kestiğimiz hamurumuzun içine ay şeklinde koyalım ve yuvarlağı ikiye katlayıp tepsiye sırası ile dizelim. Bittiğinde resimdeki şekli elde edelim. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder