20 Şubat 2015 Cuma

Bademli Kek

Bademli Kek
Hepimiz uzun zamandan beridir görmediğimiz kadar karlı ve soğuk İstanbul günlerini yaşadık. Meğer kar yağışını ne kadar da özlemişiz. Böyle günlerde ne yapılır? Tabii ki güzel bir kek ve yanına da güzel bir çay ya da kahve yapılır ve camın önüne geçilip kar yağışı seyredilir. Bugün yine ablamın tariflerinden birini denedim ve sizlerle paylaşmak istedim: Bademli kek. Görüntüsü kadar tadı da nefis olan bu keki mutlaka deneyin derim.  

Malzemeler:
200 gr yumurta. (Oda sıcaklığında 4 adet)
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
200 gr şeker
180 gr un
40 gr badem tozu (Yoksa fındık tozu da olabilir.)
6 gr kabartma tozu

Üzeri için:
Kavrulmuş fındık, fıstık, badem, küçük doğranmış kayısı, yaban mersini 
Soğuk jöle 

Yapılışı:

Öncelikle tereyağı ve şekeri çırpalım ve yumurtaları da ekleyip kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim. Daha sonra elenmiş unumuzu, badem tozunu ve kabartma tozunu da ekleyip düşük devirde çırpalım. Karışımı yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza dökelim ve 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edelim. Başka bir kapta kuruyemişlerimizi iki yemek kaşığı soğuk jöle ile karıştırıp ılınan kekin üzerine yayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder