Bademli Kek |
Malzemeler:
200 gr yumurta. (Oda sıcaklığında 4 adet)
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
200 gr şeker
180 gr un
40 gr badem tozu (Yoksa fındık tozu da olabilir.)
6 gr kabartma tozu
Üzeri için:
Kavrulmuş fındık, fıstık, badem, küçük doğranmış kayısı, yaban mersini
Soğuk jöle
Yapılışı:
Öncelikle tereyağı ve şekeri çırpalım ve yumurtaları da ekleyip kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim. Daha sonra elenmiş unumuzu, badem tozunu ve kabartma tozunu da ekleyip düşük devirde çırpalım. Karışımı yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza dökelim ve 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edelim. Başka bir kapta kuruyemişlerimizi iki yemek kaşığı soğuk jöle ile karıştırıp ılınan kekin üzerine yayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder