2 Ocak 2015 Cuma

Kapalı Pizza (Calzone)

Kapalı Pizza
Kapalı Pizza Yapımı
Yurt dışındaki bloglarda dolaşırken her zaman en çok dikkatimi çeken kapalı pizzalar oluyordu. Hamurunu kendi tarifimle yapıp sadece şekil olarak onlar gibi yapmaya çalıştım. Çok şık, ayni zamanda çok lezzetli bir tarif ortaya çıktı. Tarifi benden, denemesi sizden...

KAPALI PİZZA

Malzemeler:

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
Yarım paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un. (Ben 4,5 bardak kullandım.)

İç malzeme:
Domates sosu
Salam
Yeşil biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Siz arzu ederseniz mantar, sucuk vb. malzemeler ilave edebilirsiniz.

Yapılışı:

Öncelikle süt ve suyu bir kaba koyup ılıklaştıralım. Ilınan sütün içine yarım paket maya ve 1 yemek kaşığı toz şekeri koyup 5 dakika bekletelim. Diğer malzemelerle beraber ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu ılık bir yerde 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp, şekildeki gibi açalım ve ufak ufak doğradığımız iç malzemeden önce domates sosunu koyup, sonra sırasıyla biber, salam ve kaşar peynirimizi de ekleyip şekildeki gibi kapatalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat kadar tekrar dinlendirelim. Hamurumuzu 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder