12 Ocak 2015 Pazartesi

Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Topları
Dışarıda lapa lapa kar yağarken yapılacak en güzel şey, çay demleyip yanında kurabiye yemek herhalde. Yine yabancı sitelerde dolaşırken, en çok rastladığım kurabiyelerden, bu cevizli kurabiye tarifini denemek istedim. İyi ki de denemişim. Nefis bir kurabiye oldu. Tek kötü yanı çerez gibi; yemeğe başladığın zaman kendini durduramıyorsun. Gelsin kilolar... Eveeet uzatmadan gelelim tarife:

CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler:

1 su bardağı yumuşamış tereyağı 
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
2/3 su bardağı pudra şekeri
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Önce tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı mikser ile biraz karıştıralım. Daha sonra diğer bütün malzemeleri katıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan minik minik toplar yapıp tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen kurabiyelerimiz ılınınca, bir kaba koyduğumuz pudra şekerine bulayıp tabağımıza dizelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder