19 Ocak 2015 Pazartesi

Çerezli Tart

Çerezli Tart


Bugün yine bomba bir tarifim var. Ablacığımın tarif defterinden alıntıdır: Çerezli tart... Yerken kendinizden geçeceğiniz bir tat! Lafı uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum:

ÇEREZLİ TART

Tart hamuru için malzemeler:
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
200 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su

Badem ezmesi için malzemeler:
100 gr badem tozu
100 gr pudra şekeri
2 yumurta akı

Üzeri için malzemeler:
Ceviz
Badem
Fındık
Yabanmersini
Kayısı
Soğuk jöle
(Miktar belirtmiyorum göz kararı.)

Öncelikle tart hamurumuz için soğuk tereyağını küp küp doğrayalım ve un ile karıştıralım. Parmak uçlarımızla un ve tereyağını birbirine yedirelim. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip, yoğuralım ve buz dolabında 1 saat dinlendirelim. 1 saatin sonunda hamurumuzu alıp merdane ile açalım ve yağladığımız tart kalıbımıza güzelce yayıp fazla hamurları kenarlarından alalım. Tartımızın her yerini kabarmasını önlemek için çatal ile delelim. Daha sonra badem ezmesi yapmak için badem unumuzu ve pudra şekerimizi rondoda bir güzel çekelim. Bu karışıma iki adet yumurta akını da ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştıralım. Daha sonra bu karışımı tartımızın üzerine yayalım. Tartımızı 180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda, kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Dikkatli olalım, belli belirsiz pembeleşecek. Hatta biraz beyaz kalacak şekilde pişirelim. Pişen tartımızı fırından alalım. Diğer tarafta  tartımızın üzerine ne koymak istiyorsak, (ben ceviz, fındık, badem, yabanmersini ve kayısı koydum.) hepsini bir kaba alalım ve üzerine pastacılıkta kullanılan soğuk jöleden yeteri kadar dökelim. Siz isterseniz kayısı reçelini tanesi olmadan kullanabilirsiniz. Hepsini karıştırıp, tartımızın üzerine döküp güzelce yayalım. Tartın sadece etrafına gelecek şekilde pudra şekeri ekelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder