24 Eylül 2014 Çarşamba

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye
Hani bazı lezzetler vardır ya, damağı çatlatan diye tabir edilir, işte bu tarif inanın tam anlamıyla damağı çatlatıyor.. Mutlaka deneyin derim, inanın bu lezzeti tadan sizden mutlaka tarif isteyecektir.. Ayrıca bu tarif Koska tarifidir, kendilerine teşekkür ederim.

Tahinli kurabiye

Malzemeler:

1 su bardağı tahin
1 çay bardağı ayçiçek yağı 
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz (ben yer fıstığı kullandım, tavsiye ederim)
1 su bardağı pudra şekeri 
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya

Yapılışı:


Un hariç bütün malzemeyi karıştırın ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizip 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşmeden pişirin. Kurabiyeler pişerken gözünüz üzerinde olsun, çünkü çok çabuk pişiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder