8 Eylül 2014 Pazartesi

Açma

Açma

AÇMA

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı
Aldığı kadar un

Üzeri için:
30 gr margarin
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez
Çörekotu
Arzuya göre arasına sürmek için zeytin ezmesi

Yapılışı:

Sütü, şekeri ve mayayı bir kaba koyup, 5 dakika mayalanmasını bekleyip, daha sonra bütün malzemeyi karıştırıp, ununu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz ve bir miktar yağ sürüp, rulo şeklinde katlayıp uçlarını birleştiriyoruz. Bu işlem bittiğinde, yumurta sarılarına pekmez ve sıvı yağ karıştırıp açmaların üzerine sürüyoruz. En sonunda çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder