23 Mart 2015 Pazartesi

Bonibon Kurabiye

Bonibon Kurabiye
Grip olduktan sonra yeni yeni kendimi iyi hissetmeye başlar başlamaz soluğu mutfağımda aldım. Bu gün bonibonlu kurabiye yapmak istedim. Daha önce yaptığım bonibonlu kurabiyeden biraz daha farklı bir tarif. Test ettim; tadı oldukça güzel!

Çikolatalı Bonibon Kurabiye

Malzemeler:
150 gr tereyağı
80 gr bitter çikolata
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2,5-3 bardak un

Üzeri için: 
Bonibon

Yapılışı:
Öncelikle tereyağımızı eritelim ve içine çikolatamızı da atıp erimesini sağlayalım. Diğer tarafta şeker ve yumurtamızı çırpalım. Çikolatalı karışımı yavaş yavaş ekleyelim ve bir miktar daha çırptıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da eleyip bu karışıma katalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım. Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizin üzerine bonibonlarımızı batırıp 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder