8 Aralık 2014 Pazartesi

Kıymalı Pide


Kıymalı Pide
Kıymalı Pide - Pişirme Öncesi
Yine benim klasik mayalı hamur ile yaptığım bir tarif: Kıymalı pide... Kime tattırdıysam inanın çok beğendiler. Sizin de yapmanızı tavsiye ederim.

KIYMALI PİDE


Malzemeler:
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
Yarım paket maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un - kulak memesi yumuşaklığında olacak kadar.

İç malzemesi:
250 gr. kıyma
1 baş soğan (küçük küçük doğranmış olarak)

1/2 su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı salça
2 adet küçük doğranmış sivri biber
Yarım çay bardağı su
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Önce sütümüzü ve suyumuzu ılıştıralım. İçine maya ve şeker koyup mayanın erimesini sağlayalım. Daha sonra, bir kaba önce 3 bardak unumuzu koyalım ve ortasını havuz yapıp diğer sıvıları katalım. (1 yumurtanın sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayıralım.) Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Unumuzu azar azar ekleyelim ki sert bir hamur olmasın. Yoğurduğumuz hamurumuzu 1 saat ılık bir yerde dinlendirelim. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp şekildeki gibi merdane ile uzunlamasına açalım. Diğer tarafta bir soğanı kıymamızın üzerine rendeleyelim ve biberi, salçayı, domates sosunu, yarım çay bardağı suyu, tuzu ve karabiberi de koyup iç malzemesini hazırlayalım. (İç harcını ben çiğ olarak koyuyorum.) Hazırladığımız iç harçtan, pide şeklinde açtığımız hamurumuzun ortasına koyup her yerine yayalım ve kenarlarını şekildeki gibi katlayıp, pide şeklini verelim. Bir yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı sıvı yağ katıp, karıştırıp, pidelerin üzerlerine sürelim ve yarım saat daha tepsi mayası için bırakalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...

Not: Kurabiye veya diğer hamur işlerini yaparken unu daima azar azar ekleyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder