3 Haziran 2015 Çarşamba

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek
Kek yapmasını da, yemesini de çooook seviyorum. Bu gün iki keki birleştirip tek kek yaptım. Nasıl mı? Yani, piyano kekin kreması ile ağlayan kekin sosunu birleştirdim ve ortaya nefis bir ürün çıktı. Yapmanızı tavsiye ederim.

Ağlayan kek

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı dolu dolu kakao
Aldığı kadar un

Üzeri için:
2 su bardağı kremşanti 
1 su bardağı soğuk süt

Sos için:
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
1 paket (80 gr) çikolata

Yapılışı:
Kekimizin önce sıvılarını, sonra katılarnıı ekleyip mikserle çırpalım ve önceden ısıtılmış 170 derecede pişirelim. (Ben kare bir kalıp kullandım.) Diğer tarafta kremşantimizi süt ile mikserle çırpalım ve soğuyan kekimizin üzerine güzelce yayalım. Sos için, çikolata hariç bütün malzemeleri muhallebi gibi pişirelim. Pişen muhallebinin içine çikolatayı atalım ve erimesini sağlayalım. Hazırladığımız bu sosu ılıklaşınca dilimlediğimiz kekimizin üzerine dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder