Ramazan Pidesi |
Ramazan Pidesi |
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
3-3.5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yağ
Çörek otu
Hazırlanışı:
Maya ve şekeri karıştırma kabına alıp, üzerine ılık suyu ve ılık sütü ekleyip iyice karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun ve ele yapışan yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru iki parçaya bölün ve beze yapıp, merdaneyle açıp, yağlı kağıt serili tepsiye alın ve üzerine bıçakla kesikler atın.
Üzeri için yağ, süt ve yumurta sarısını karıştırıp pidelerin üzerine sürün.
Çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder