23 Haziran 2014 Pazartesi

Köstebek Pasta

Köstebek Pasta

Köstebek Pasta
KÖSTEBEK PASTA YAPILIŞI

Malzemeler

4 ad. yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
25 gr. kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı fındık kırığı


Pandispanya hazırlanışı:
Yumurta akları ve sarıları ayrılır, akları bir fiske tuz ile çırpılır. Şeker, ayrılmış aklara 3 aşamada eklenir ve kremşanti kıvamına gelene kadar çırpılır. Yumurta sarıları eklenir ve çırpılır. Karışıma fındık kırığı, süt ve yağ eklenip çırpılır. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilya elenip karışıma eklenir ve çırpılır. Karışım fırın tepsisine dökülüp 180 derecede yaklaşık 20 dk. pişirilir. Siz kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin, çünkü her fırın farklı sürede pişirebiliyor.

Krema malzemesi
500 gr süt
7 çorba kaşığı un 
1 yumurta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket labne peyniri

Krema yapımı

Süt, un, şeker ve yumurta ile muhallebi pişirilir. Piştikten sonpa labne ve vanilya eklenir ve soğutulur. 

Kek tabanı bardakla veya yuvarlak kalıpla kesilip üzerine krema yerleştirilir. Arta kalan kekler rondodan geçirilip kremanın üzerine kaplanır.

Not: 1 gece beklettikten sonra servis yapılır. 
İstenirse tek bir büyük yuvarlak kesip üzerine krema koyulup yapılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder