21 Haziran 2014 Cumartesi

Fıstıklı Karamel Bar

Fıstıklı Karamel Bar
Bugün size yiyenin bir daha yemek isteyeceği bir tarifi paylaşmak istiyorum.


FISTIKLI KARAMEL BAR


Malzemeler:
1 paket sıvı krema (200 gr)
1 paket Eti petit beurre bisküvi (150 gr)
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yer fıstığı (ceviz, fındık olabilir.)


Yapılışı:

Tenceremize (mümkünse teflon olsun) şekerimizi koyup orta dereceli ateşte yavaş yavaş karıştırarak karamelleşmesini sağlayalım. Şeker karamelleşmeye başlayınca (açık kahverengi olsun, koyu olursa tadı acı olabilir) sıvı kremamızı ekleyip yine yavaş yavaş karıştıralım. Bu esnada şeker katılaşabilir ama karıştırdıkça eriyecektir onun için korkmayalım. Karamelimiz olunca ocağın altını kapatıp 5 dakika dinlendirelim. Diğer tarafta bisküvimizi robottan geçirip bir kaba alalım, aynı işlemi fıstıklar için de yapalım. (Ben biraz ağıza gelsin istediğim için fıstıkları bardak altıyla kırdım.) Bisküvi, fıstık ve karameli bir kaba alıp karıştıralım. Karışımı birbirine yedirdikten sonra yağlı kağıda döküp kare şeklini verelim ve dolaba atıp 1 saat bekletelim. 1 saatin sonunda malzememizi istediğimiz şekilde (ister kare, ister yuvarlak) kesip üzerini eritilmiş çikolatayla veya siz nasıl istiyorsanız (hindistancevizi, fıstık tozu vs.) süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. (Tafifini Instagram'da masmavi3_mutfakta sitesinden alıp denedim. Güzel bir site, siz de takip edebilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder