18 Eylül 2013 Çarşamba

Erikli Tart (Turta)

Erikli Tart

Tartın hafif olmasını istedikleri için tart hamurundan değil, kek hamurundan yaptım. Çok hafif, bir o kadar da lezzetli oluyor. Tarifi tamamen ablama ait.

Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un (kek kıvamı olacak)
mürdüm eriği (üstünü kaplayacak kadar)

Tart Tarifi:

Öncelikle yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra sırasıyla süt ve sıvı yağ ekliyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip, karışıma ilave ediyor ve çırpıyoruz. Kıvamı bildiğimiz kek kıvamı olacak. Karışımı tart kalıbınıza döktükten sonra ince ince doğradığınız mürdüm eriklerini resimdeki gibi diziniz. 170 derecede 25-30 dakika (fırına göre süre değişebilir, kürdan testiyle deneyin.) pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder