14 Eylül 2013 Cumartesi

Makaron

Çikolatalı Makaron

MAKARON Tarifi

Makaron Hamuru için (Tarif David Lebovitz'e ait) ben tarifi Bizim Pastane bloğundan aldım.


Malzemeler

100 gr pudra şekeri
50 gr file badem
3 yemek kaşığı (15 gr) şekersiz kakao
2 adet oda sıcaklığında yumurta akı
5 yemek kaşığı (65 gr) şeker
Çikolatalı Ganaj icin (Tarif Pierre Herme'nin Chocolate Desserts kitabından)
113 g küçük parçalara kesilmiş çikolata
1/2 bardak çiğ krema
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ


Önce kremanızı hazırlayalım.Ufak bir sahanda kremanızı kaynama noktasına getirin. Altını kapatıp çikolata kırıklarınızı buna katın. Karıştırarak çikolatanın pürüzsüzce erimesini sağlayın. Biraz soguduktan sonra yumuşak tereyağınızı da ekleyin ve hızlıca karıştırarak kremanızla bütünleştirin. Ganaj makaronları yapıştıracak kıvama gelinceye kadar bekletin.

Krema sıkma tüpünüze 1 cm'lik yuvarlak uç takıp hazırlayın.

Pudra sekeri, file badem ve kakaoyu mutfak robotunuzda un oluncaya kadar çekin. (Eger hazır badem unu bulunuyorsa onu da pudra şekeri ile çekmenizi tavsiye ederim. Çünkü bazen yeterince ince olmuyor.)

Şimdi tamamen yağsız ortamdaki yumurta aklarınızı mikserinizin orta hızında yumuşak tepeler olusmaya başlayıncaya kadar çırpın. Mikserinizin devrini arttırın ve bir yandan çırparken bir yandan da 5 yemek kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyin. Bu işlem sonunda oldukça sert tepecikler oluşturan parlak ve pürüzsüz görüntülü bir köpüğünüzün olmasi lazım.

Şimdi bir kenarda bekleyen kuru malzemenizi alın. Yarısını yumurta aklarının uzerine dökün. Bir kaşıkla yumurta akına karıştırın. Sonra ikinci yarıyı da dökün ve karıştırın. Karıştırma işlemine yumurta akı beyazlığını kaybedip iki renkli hamur görünümünden kurtuluncaya kadar devam edin ama o aşamada hemen durun.

Hazırladığınız pişirme kağıtlı tepsilere birbirinden 2 cm uzaklıkta olacak sekilde 2,5-3 cm çapında hamurlarınızı sıkın. Sonra tepsilerinizi mutfak masasına ya da tezgahına orta siddette birkaç defa vurun. Makaronlari sıkarken oluşan sivri uçlar bu sekilde ortadan kalkıp makaronlar güzelce yayılacağı gibi, malzeme karıştırılırken kurtulamadığınız hava kabarcıkları da böylece ortadan kalkıyor.

Şimdi makaronlarımızı kurutacağız. Makaronların 1 saat içinde kabuk bağlayacağını tahmin ediyorum. Bir saatin sonuna doğru kontrol edin. Üstleri hafif sertleşmiş olacak, yani kuru parmağınızla hafifçe dokunduğunuzda sıvaşmayacak. Bu bekleme aşamasının sonuna doğru fırınınızı 175C'ye ısıtın. Her bir tepsinizi 10 dakika kadar pişirin, bence 12 dakikayı da aşmayın. Eğer doğru kıvamı yakaladıysanız önce yükselecek, sonra fırfırlı eteklerini oluşturacaklar.

Makaronları pişirme kağıdından çıkarmanın normal yolu soğumalarını beklemek.
Makaronları sonra benzer büyüklük ve görünüşte olanları çift çift ayırın. Aralarına 1/2 tatlı kaşığı kremasından koyup iki makaronu yapiştırın. Bir gece buzdolabında kaldıktan sonra krema ve kurabiye kısmı adeta bütünleşiyor ve tadı çok daha güzel oluyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder