Pita Ekmeği |
Uzun zamandır hamur işine ara vermiştim. Yazın bunaltıcı sıcaklarında mutfağa girip birşeyler yapmak çok zor. Ama artık sonbahar yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladı. Bugün ben de bol kıymalı bir tarif denemek istedim. Tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum:
Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı oda ısısında yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket kuru maya
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
250 gr kıyma
1 baş soğan
Tuz, karabiber
İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Öncelikle unumuzu havuz yapıp, sıvıları ortasına dökelim ve mayayı sıvıların içine koyup elimizle biraz erimesini sağlayalım. Unumuzu yavaş yavaş yedirip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu bir kaba koyup,üzerine nemli bir bez örtelim ve sıcak bir köşede mayalanması için bekletelim. Bu arada biz iç malzemesini hazırlayalım: Soğanımızı ince ince doğrayıp tavada kavuralım. Üzerine kıymamızı koyup tuzunu ve karabiberini de atıp kavurmaya devam edelim. Bu arada salça koymak isterseniz ekleyebilirsiniz. Mayalanan hamurumuzu merdane ile büyükçe açıp yuvarlak bir kalıp ile keselim ve ortasına kıymalı harcımızı koyup, tekrar yuvarlak kesip kapatalım ve kenarlarını açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder