23 Eylül 2015 Çarşamba

Alman Pastası

Alman Pastası
Yine bir bayram ve tabii ki biz bayanlar için temizlik ve mama hazırlama zamanı... Ben de bugün mutfağa girdim ve şerbetli tatlı yerine Alman Pastası denedim. Tarifini sizinle paylaşmak istiyorum: 
Malzemeler:


3-3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya
1 tutam tuz
1 çay bardağı şeker
1 yumurta 

Kreması:
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt
Krema piştikten sonrası için 1 paket kremşanti
2 adet muz

Üzeri için:
150 gr çikolata

Yapılışı:
Öncelikle hamurumuzun malzemeleriyle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapalım ve 1 saat dinlenmesi için bir kenarda bekletelim. Biz bu arada kremamızı hazırlayalım. Kremamız için vanilya, kremşanti ve muz haricindeki bütün malzememizi bir kaba koyup, sürekli karıştırarak pişirelim. Pişen kremamızın içine vanilyamızı koyup güzelce çırpalım. Soğuması için kenarda bekletelim. Mayalanan hamurumuzu 20 parçaya bölüp, yuvarlaklar yapalım ve tepsiye dizelim. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kremşantimizi süt ile çırpalım, pişirdiğimiz kremayı da bu karışıma ekleyelim. Kremayı ucuna duy taktığımız sıkma torbasına boşaltalım ve pişirdiğimiz hamurları ortadan ikiye kesip aralarına krema sıkalım. Kremamızın üzerine 1 adet kesilmiş muz koyalım. Çikolatamızı benmari usulü eritelim ve hamurumuzun diğer yarısını çikolataya batıralım ve kapak yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder