14 Mayıs 2015 Perşembe

Cocostar Pasta

Cocostar Pasta
Epeydir tarif denemiyorum. Yarın misafirlerim var ve bugün denemek istediğim tarifler arasından "Cocostar Pasta" tarifini seçtim. Hindistan cevizli tarifleri çok seviyorum. Tarif İnstagram'dan da severek takip ettiğim sevgili canan_dogan35 'e ait. Buyurun tatlımızın tarifine...

Malzemeler: 

Kek için:
3 yumurta
Bir fiske tuz
2,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
4 çay bardağı un
Kekimizi ıslatmak için bir miktar süt

Kreması için:
500 ml süt
7 kaşık irmik
2 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
200 gram hindistan cevizi (Ben 150 gram kullandım.)

Üzeri için:
150 gram çikolata

Yapılışı:
Öncelikle kekimizi hazırlayarak işe başlayalım. Yumurtaları ve şekeri çırpalım, ardından sıvılarımızı ekleyip çırpmaya devam edelim. Son olarak kuruları eleyerek karışıma katalım ve çok fazla çırpmadan karıştırıp, 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. 20 dakikadan sonra fırın ısımızı 150 dereceye indirip, pişirme işlememizi tamamlayalım. Kekimizin soğumasını beklerken biz kremamızı yapalım. Hindistan cevizi ve vanilya hariç diğer malzemelerimizi bir kaba alıp pişirelim. Pişmeye yakın vanilyamızı ekleyelim. Ocağın altını kapattıktan sonra ise hindistan cevizimizi ekleyip, kremamızın ılınmasını bekleyelim, kekimizi süt ile ıslatalım. Ilınan kremayı kalıptan çıkartmadığımız kekimizin üzerine dökelim ve soğumasını bekleyelim. Çikolatamızı benmari usulü eritip en üst katmanı oluşturmak için kremamızın üzerine dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder