Portakallı Pasta |
Bugün sizlerle Banu Kırmızıgül'ün sitesinde görüp denediğim ve çok memnun kaldığım portakallı zebra pasta
tarifini paylaşacağım. Benim ve çevremin çok severek yediğimiz bu pastayı
denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Portakallı, zebra desenli pandispanya için
7 yumurta
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
Çay kaşığının ucuyla turuncu gıda boyası
Ara kreması için:
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı portakal rendesini sıktığımız suyla karıştırıp biraz bekletelim ki portakal kabuğunun rengi suyuna karışsın, daha sonra bir süzgeçten geçirip rendelediğimiz kabuğu ayıralım.
1 paket Dr Oetker vanilyalı puding
150 gr benmari erimiş beyaz çikolata
2 yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin
Jelatinin Yapılışı:
Malzemeler:
Portakallı, zebra desenli pandispanya için
7 yumurta
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
Çay kaşığının ucuyla turuncu gıda boyası
Ara kreması için:
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı portakal rendesini sıktığımız suyla karıştırıp biraz bekletelim ki portakal kabuğunun rengi suyuna karışsın, daha sonra bir süzgeçten geçirip rendelediğimiz kabuğu ayıralım.
1 paket Dr Oetker vanilyalı puding
150 gr benmari erimiş beyaz çikolata
2 yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin
Jelatinin Yapılışı:
Yaprak jelatini bir kaseye alalım
üzerini biraz geçecek kadar soğuk su ekleyelim, yumuşasın, yumuşayınca cezveye
alıp çok az su ekleyip benmari eritelim,.donmadan hemen kremaya ekleyip
karıştıralım, toz jelatini suda bekletmeden üzerini geçecek kadar çok az su
ekleyip benmari eritip kullanalım.
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzerine 1 paket tart jölesi veya soğuk hazır jöle
(Mümkünse soğuk jöle kullanın daha güzel duruyor.).
Pandispanyanın yapılışı:
Yumurta akları ve sarısı ayrılır. akları temız kuru bır buyuk kaba alınır, sekerın yarısı eklenır, kar beyaz olana kadar çırpılır. Yumurta sarısı ayrı bır kaba alınır, kalan şeker eklenir, mikserle iyice beyazlaşana kadar çırpılır. Yumurta sarısı spatulayla yumurta akına eklenir, yavaş yavaş karıştırılır. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya elenir, karışıma iki aşamalı olarak eklenir. Bu arada 3 çorba kaşığı portakal suyu eklenir, yavaş yavaş spatulayla karıştırılıp yedirilir. Pandipanyanın yarısı başka bir kaba alınır. İçine 1 çay kaşığının ucuyla gıda boyası eklenir, karıştırılır. Hazırlanan turuncu pandispanya karışımı sıkma torbasına doldurulur ve 30 cm yuvarlak pasta kalıbına hamur 1 cm ara ile verev şerit halinde sıkılır. Diğer beyaz hamur da sıkma torbasının içine doldurulur, boşluklara sıkılarak istenilen desen tamamlanır. Önceden ısınmış fırında 185 derecede çok kısa süre pişirilir, 15 -20 dakika yeterlidir. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kremanın Hazırlanması:
Vanilyalı puding ve portakal suyu karıştırılıp pişirilir, içine benmari erimiş beyaz çikolata eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Krem şanti çırpılıp soğuyan portakallı kremaya eklenip mikserle karıştırılır. Benmari ile eritilmiş jelatin eklenip karıştırılır. Pandispanya ikiye kesilir ve yaptığımız kalıba pandispanyanın bir patı yerleştirilir. Ortasına krema dökülür düzeltilir. Diğer pat eklenir. Üzeri streç film ile kaplanır. Dolapta 1 gece bekletilir. Servis tabağına alınır. Tart jölesi veya soğuk jöle hazırlanır pastanın üzerine dökülür, düzeltilir.
1 su bardağı süt
Üzerine 1 paket tart jölesi veya soğuk hazır jöle
(Mümkünse soğuk jöle kullanın daha güzel duruyor.).
Pandispanyanın yapılışı:
Yumurta akları ve sarısı ayrılır. akları temız kuru bır buyuk kaba alınır, sekerın yarısı eklenır, kar beyaz olana kadar çırpılır. Yumurta sarısı ayrı bır kaba alınır, kalan şeker eklenir, mikserle iyice beyazlaşana kadar çırpılır. Yumurta sarısı spatulayla yumurta akına eklenir, yavaş yavaş karıştırılır. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya elenir, karışıma iki aşamalı olarak eklenir. Bu arada 3 çorba kaşığı portakal suyu eklenir, yavaş yavaş spatulayla karıştırılıp yedirilir. Pandipanyanın yarısı başka bir kaba alınır. İçine 1 çay kaşığının ucuyla gıda boyası eklenir, karıştırılır. Hazırlanan turuncu pandispanya karışımı sıkma torbasına doldurulur ve 30 cm yuvarlak pasta kalıbına hamur 1 cm ara ile verev şerit halinde sıkılır. Diğer beyaz hamur da sıkma torbasının içine doldurulur, boşluklara sıkılarak istenilen desen tamamlanır. Önceden ısınmış fırında 185 derecede çok kısa süre pişirilir, 15 -20 dakika yeterlidir. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kremanın Hazırlanması:
Vanilyalı puding ve portakal suyu karıştırılıp pişirilir, içine benmari erimiş beyaz çikolata eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Krem şanti çırpılıp soğuyan portakallı kremaya eklenip mikserle karıştırılır. Benmari ile eritilmiş jelatin eklenip karıştırılır. Pandispanya ikiye kesilir ve yaptığımız kalıba pandispanyanın bir patı yerleştirilir. Ortasına krema dökülür düzeltilir. Diğer pat eklenir. Üzeri streç film ile kaplanır. Dolapta 1 gece bekletilir. Servis tabağına alınır. Tart jölesi veya soğuk jöle hazırlanır pastanın üzerine dökülür, düzeltilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder