7 Aralık 2013 Cumartesi

Kozalak Pasta

Kozalak Pasta
Tarifi Elit çikolata ustasının sitesinden alıp denedim
Malzemeler:
70 gr tereyağ
2 yemek kaşığı bal
80 gr Elit bitter çikolata
Yarım çay bardağı kırık fındık
1 yemek kaşığı Elit kakao
200 gr pirinç patlağı (bulamadığım için kakaolu yuvarlak mısır gevreği kullandım)
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
Yağı teflon tavada kısık ateşte eritin. Bitter çikolatayı kırıp yağla birlikte eriyene kadar karıştırın. Bir kaba bütün malzemeyi koyup karıştırın. Kozalak şeklini vermek için limon sıkacağının arka kısmını çevirip malzemeyi oraya doldurun. Biraz bastırın. Ters çevirin ve bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder