14 Kasım 2013 Perşembe

Kırpık (Sakallı) Poğaça

Kırpık (Sakallı) Poğaça
KIRPIK (SAKALLI) POĞAÇA

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
Tuz
1 kaşık toz şeker
Un

İçi için:
 Krem peynir
Kaşar peyniri rendesi
Maydanoz

Üstü için:

Yumurta sarısı (beyazını içine kullanabilirsiniz)
Susam

Yapılışı:
Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp, kulak memesinden yumuşak kıvamda bir hamur hazırlanır. Sıcak bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlatılarak konulur. Üstlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra hamur soğumaya bırakılır, daha sonra ikiye kesilip ama tam açılmadan içine krem peynir sürülür. (Dışa taşırılıp sürülürse kaşar peyniri daha iyi yapışır). Poğaça, rendelenen kaşar ve maydanoza açık olan ağzı batırılıp süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder