Un Kurabiyesi |
Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
250 gr katı yağ (tereyağı kullanabilirsiniz)
150 gr pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Not: Bütün hamurişi tariflerinde olduğu gibi unu azar azar ekleyin çünkü bardak ölçüsü herkesin farklı olabiliyor.
Yapılışı
Oda ısısındaki yağı elimizle ezelim ve diğer malzemeleri de ilave edip ele yapişan bir hamur elde edelim. Hazirladığımız hamuru buzdolabında 15 dakika bekletelim. Daha sonra hamuru oklava kalınlığında uzun rulo yapalım ve üzerini çatal ile çizelim. İstenilen kalınlıkta verev şeklinde kesip önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri beyaz kalacak sekilde pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabiliriz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder